2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Zapomenuté heslo › Pstruh z koliby

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
anglická slanina 200 g
cibule 1 ks
čerstvé žampiony 200 g
brambory 300 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: slovenská
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Syrové brambory nakrájíme na plátky a trochu opečeme na pánvi na oleji. Promícháme s nakrájenou cibulí a petrželovou natí.
Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme, okmínujeme a necháme půl hodiny odležet.
Nachystáme si 4 pláty alobalu. Na každý dáme porci brambor, nahoru položíme pstruha zabaleného v plátcích slaniny.
Zvlášť si připravíme žampióny. Oloupeme je a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm žampióny podusíme.
Těmito žampióny pokryjeme připravené pstruhy. Každého pstruha zabalíme zvlášť.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.


 


RECEPTY

Kapří hranolky

Postup: Kapra omyjeme, osušíme, nasolíme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Postup: Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské červené karí (Thai red curry)

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme kuřecí maso dozlatova.... zobrazit recept

RECEPTY

Mořský vlk na česneku s petrželkou

Postup: Mořského vlka (nebo jinou rybu) očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou od... zobrazit recept

RECEPTY

Středomořský salát s cizrnou a fenyklem

Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...